Ga direct naar:

Camping Appelscha

Camping Appelscha

Als u direct een camping in Appelscha zoekt moet u naar onze goede collega's gaan van camping AppelschaVanaf camping de Reeënwissel is het 9 Km fietsen naar Apelscha. Appelscha werd vroeger Appels genoemd, het woordje Sche betekend bos, vandaar de naam Appelsche of Appelscha. Van oorsprong behoorde het tot het vroegere graafschap Drenthe.
Appelscha ligt aan de rand van het 61 km² grote Nationaal Park Drents-Friese Wold en even buiten het dorp ligt het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer. Het bosrijke dorp is dan ook van oudsher de pleisterplaats voor onbezorgde uitjes en vakanties vanwege de onweerstaanbare combinatie van natuur en vermaak.
Aan weerszijden van Appelscha strekken de natuurgebieden het Drents-Friese Wold en het Fochtelooërveen zich uit, elk met een volstrekt eigen habitat. De Boerestreek met zijn uitspanningen en terrasjes vormt het hart van het recreatiedorp, de talrijke vakantievierders en bootjesmensen van de Turfroute zorgen in de zomermaanden voor een gezellige drukte.

Hiernaast zorgen in de zomermaanden ook de Opsterlandse Compagnonsvaart (als onderdeel van de Turfroute), het Openluchttheater De Koele, het attractiepark Duinen Zathe en de Boerestreekmarkten voor veel bezoek.

Er zijn regelmatig leuke activiteiten in Appelscha, kijk hiervoor op de activiteitenkalender 

Appelscha ligt ongeveer 8,5 km van Camping de Reeenwissel

Online boeken - Brochure aanvragen - Sitemap
© De Reeënwissel Bosweg 23 Hoogersmilde Tel. 0592 - 459356 Email. - info@reeenwissel.nl
Design & Realisatie: Holiday Media