Geocachen bij de Reeënwissel

Een avontuur dat je elke dag, elke tijd naar mooie en verbazingwekkende plaatsen brengt

Er zijn ruim 2 miljoen geocaches wereldwijd

Ontdek een mooi plekje in je eigen plaats die je nog nooit hebt gezien

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache(verstopplaats/"schat") te vinden.

Wanneer de "schat" gevonden is, is het niet de bedoeling de exacte ligplaats van de schat te vertellen. Deze locatie moeten de andere geocachers zelf vinden. Vaak staat er wel een hint op de site van de cache. Het is juist de sport dat men een beetje moeite moet doen met het zoeken. Als de "schat" gevonden is moet men de schat, na het loggen en ruilen, weer op precies dezelfde plek en manier terug leggen", ervoor zorgend dat bij het pakken en terugleggen ervan andere mensen niet zien wat men aan het doen is en waar de schat ligt.

Geocachen bij de Reeënwissel

In de buurt van de camping bevinden zich een aantal caches

Met een GPS of telefoon en de juiste coordinaten is het leuk om ze eens te gaan zoeken! De caches zijn er in diverse maten, van de grootte van een fietsventiel, of een fotorolletje waar alleen een logboekje in zit, tot een munitiekistje of emmer waar men dan de goodies in zou kunnen vinden.

Een site waar je caches op kunt vinden is geocaching.com of kijk eens in de App store of Play store voor een handige app.